Для чого потрібні молодіжні громадські організації ?

Вікторія Кисла.

Більшість молоді України входить до громадських організацій, які створені для захисту своїх прав, здійснення діяльності в соціальній та інших сферах. Отже можна сказати, що ядро молодіжної громадської організації формує молодь, яка усвідомлює особливість своїх інтересів, своє місце та роль у суспільстві, а також можливості вирішення своїх суспільних потреб завдяки існуванню громадської організації.

Для того щоб організація існувала, необхідно офіційно її оформити, сплачувати вступні та членські внески, брати участь у загальних зборах організацій. 

Діяльність громадської організації направлена в різні суспільні напрямки: політичні, релігійні, культурні, спортивні, благодійні та інші. Аби детально ознайомитися з діяльністю молодіжних організацій, опишемо декілька напрямків, та визначимо, яка від цього користь суспільству. Молодіжні громадсько-політичні організації – це ідеологічно–політичні об’єднання, які мають активну громадську позицію для підтримання близьких або своїх політичних вимог. Така організація може підтримувати або навпаки критикувати якусь політичну партію за бездіяльність та невиконання даних обіцянок. Благодійні молодіжні фонди та благодійні фонди для молоді – це фонди, які створенні для збору коштів для втілення різних молодіжних проектів.

Молодіжні громадські організації, реалізують потреби молоді, своїм прикладом розвивають активну громадську позицію молодих людей, поширюють міжнародне молодіжне співробітництво. Також організації створюють різноманітні фонди, кошти з цих яких використовують для благодійності. Це дозволяє проводити численні волонтерські акції, спрямовані на допомогу хворим людям або людям, які знаходяться в скрутному становищі.

Отож, діяльність молодіжних громадських організацій є різноманітною, та найголовніше, що ця діяльність направлена на користь суспільству. Я вважаю, що створення та підтримка таких  організацій є доцільною, адже якщо поставити перед собою певну мету, то для її досягнення необхідно зробити все можливе.

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *