“Молодь. Мир. Безпека”

Ю.Ю. Шистер

В умовах війни Українська молодь відірає велику роль у наближенні миру та безпеки завдяки своїй активній громадянській позиції та прагненні до побудови кращого майбутнього для своєї країни.

Активна участь у волонтерській діяльності є одним із головних проявів соціальної відповідальності молоді. Згідно з дослідженням Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, близько 65% молодих українців беруть участь у волонтерських ініціативах, допомагаючи армії та цивільному населенню, це доволі високий рівень усвідомлення важливості особистого внеску в загальну справу.

Освіта залишається потужним інструментом розбудови миру, і незважаючи на складні умови, молодь продовжує навчатися. За даними Міністерства освіти і науки України, понад 90% студентів продовжили навчання у 2022-2023 навчальному році, адаптувавшись до дистанційного формату. Це демонструє розуміння важливості освіти для майбутньої відбудови країни та готовність молоді брати на себе відповідальність за її майбутнє.

Розробка стартапів також є важливим напрямком діяльності української молоді. Молоді українці активно беруть участь у міжнародних форумах та конференціях. Наприклад, проводення офлайн-форумів brave1, на яких нові команди з розробки зброї можуть показати свої рішення зацікавленим особам з Міністерство оборони України, або інших держав, гарним прикладом таких ініціатив є молоді команди з виробництва безпілотних літальних апаратів. Існують ініціативи зі створення застосунків на кшталт “Повітряної тривоги”, чи моніторингових каналів у соцмережах, які допомагають мільйонам українців бути в безпеці під час обстрілів.

Збереження культурної спадщини є також важливим аспектом для майбутнього держави, молоде покоління бере активну участь у проектах з діджиталізації та збереження культурної спадщини України, за час повномасштабної війни було створено багато цифрових копій унікальних місць України, серед яких: Аккерманська фортеця, Києво-Печерська Лавра, Крейдяні гори Донецького кряжу та Святогірська лавра, Музей народного побуту в селі Прелесне Слов’яньського району та багато іншого.

Отже, українська молодь відіграє визначальну роль у забезпеченні миру та безпеки країни під час війни. Через активну волонтерську діяльність, продовження освіти, інноваційні рішення та збереження культурної спадщини, молоде покоління не лише підтримує Україну в її боротьбі, але й закладає міцний фундамент для надійного та перспективного майбутнього.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *