У чому сила вдячності?

Блог Ольги Тимченко / Блоги.

Чи вважаєте ви себе ввічливою людиною? Чи вмієте дякувати і бути щирою?  Що для вас є подякою? Такі прості запитання, але варті того, щоб над ними замислюватися!

Вміння бути вдячним – це не лише моральна норма, а й потужний потік позитивної енергії, який змінює нас на краще, свідчить про благородство душі, виховує. І справжня подяка від чистого серця через деякий час повертається до нас у вигляді добрих слів, вчасної допомоги, радісних подій життя, удачі. Бути вдячним (друзям, батькам, обставинам життя, Всесвіту, Богові) – це означає випромінювати позитивну енергію, яка свідчить про твоє ставлення до людей, обставин, природи, і в кінцевому підсумку, – до життя. Але цьому треба вчитись! Іноді все життя! Бо часто ми вважаємо, що нам дається в житті все просто так і дякувати немає потреби.

Є одна притча Бруно Ферреро «Подяка» – про вміння відчувати вдячність. Вона розповідає нам про те, як важливо цінувати все, що ми маємо.

 Учитель попросив учнів намалювати те, за що вони хотіли б подякувати Богові. Вихователь гадав, що у цих ді­тей – вихідців із бідних родин – насправді не так багато при­чин відчувати вдячність. Він був переконаний, що всі рад­ше намалюють купи солодощів, столи, що рясніють всілякими стравами, улюблені іграшки, подарунки.
Малюнок, який подав йому Михайлик, вразив учителя: на ньому хлопчина зобразив руку.
«Але чия це рука?» – запитали.  Клас зацікавився тим зображенням.
«Для мене це рука Бога, що дає нам хліб насущний», – висловилася одна дитина.
«Це рука селянина. Він годує курей», – сказала інша.
«Це ніжна матусина рука», – промовила дівчинка.
Поки діти ще малювали, вчитель нахилився над партою Михайлика і спитав його, чия то рука.
«Це Ваша рука», – прошепотів хлопчина.  І тоді вчитель пригадав, як щовечора брав Михайлика за руку, бо він був найменшенький, і проводжав до виходу. Вчитель так само обходився і з іншими дітьми, але для Ми­хайлика це мало справді велике значення.

Подяка – крок до позитивних змін.

  Чи потрібно цінувати все те, що у нас є сьогодні і дякувати за це? Так! Коли ми радіємо і відчуваємо вдячність за все, що відбувається у нашому житті, то ми автоматично відкриваємо шлях для всього того (позитивного, бажаного, важливого), за що можна дякувати Всесвіту. Спрацьовує закон тяжіння.    Психологи стверджують, що почуття вдячності позитивно впливає на психоемоційний стан людини, зміцнює стосунки з найближчим оточенням і гармонізує внутрішній світ. ???

ВДЯЧНІСТЬ:
? надає сил і наснаги;
? дарує позитивні емоції партнерам по спілкуванню;
? має глибоке морально-людське і релігійне підгрунтя;
? гармонізує стосунки між людьми;
? виховує того, хто дякує і хто отримує слова подяки;
? надає впевненості в тому, що ти все робиш правильно!;
? допомагає людині забути образи і жити далі з оновленими почуттями;
? зцілює душу і тіло! ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *