Роки вгору – здоров’я вниз?

Аліна Янченко.

Ні для кого не секрет, що чим дорослішими ми стаємо тим більше змін, зокрема фізіологічних, відбувається в нашому організмі.

З часом наша шкіра стає менш еластичною та пружною, на ній з’являються зморшки. Внаслідок вимивання з кісток Са (кальцію) та різних мікроелементів, кістки стають крихкими та ламкими. Резервні можливості організму починають потроху вичерпуватися і, в зв’язку з цим, з’являються неочікувані захворювання та травми.

Так чи можна цим змінам передувати і зберегти свій організм в гарному фізичному стані? Із свого власного досвіду можу сказати що час не зупиниш і зміни які він несе неминучі, проте навіть в 60 можна почувати себе на 20!

Моїй бабусі 65 років, вона і дня не може прожити без пігулок, у неї кожного дня щось болить і зовнішній вигляд додає до її біологічного віку ще як мінімум 10 років. Також у мене є викладач, у якого вік приблизно такий же як і в моєї бабусі, проте він дуже активний, жвавий,  і виглядає років на 55 максимум. Так в чому ж секрет? Секрет як він говорить: «…у регулярних фізичних вправах, загартуванні, відмові від шкідливих звичок та збалансованому харчуванні». Оце і є простий секрет так сказати «вічної молодості». Відчуває він  себе як в юності, на здоров’я скарг не має.

Тому ті хто хоче зберегти здоров’я і в старості почувати себе на відмінно, задумайтеся зараз над своїм способом життя і зробіть корисні для себе висновки!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *