Історія української культури в Чернігові

    Вікторія Лавровська.

Чернігів — місто легенд. Місто різноманітних пам’яток історії, культури та архітектури.

Мешкаю в Чернігові я з самого народження і знаю, здавалося, про своє місто все. Авжеж, я була і на нашій Червоній площі, гуляла по відомому Дитинцю, Болдиній горі, але цього, все ж, було мало. Варто відзначити, що я шалено захоплююся історією, цікавими стародавніми містами, будівлями і архітектурою в цілому. Але в Чернігові, який “наповнений” таким, на екскурсії була, хіба що, в Антонієвих печерах, в класі так п’ятому.
    І ось вступивши до НУЧернігівськаПолітехніка, мені пощастило відвідати прекрасну екскурсію з предмету Історія української культури, який я вивчаю. Це відбулось завдяки чудовому викладачу Ємець Наталії Анатоліївні. Екскурсія була тематичною, а саме “Культура Київської Русі”. Ми послухали захоплюючі легенди і історії, побували всередині Борисоглібського собору, який був побудований в кінці 11 – початку 12 століття, дізналися багато нового про Чернігівський колегіум і звичайно ж про Спасо-Преображенський собор. Не обійшлося і без історії про наші 12 гармат, і невеликої легенди про 13-ту, куди дівчата полюбляють запрошувати хлопчиків на побачення.
      Хочу щиро подякувати Наталію Анатоліївну, за таку чудову можливість, а також окреме спасибі нашому екскурсоводу. Екскурсія надихнула мене не тільки на цей пост, але й дала “поштовх” на дослідження і відвідування інших пам’яток мого міста і не тільки.

Наполегливо рекомендую гостям і жителям Чернігова відвідати ці чудові місця, запевняю, прекрасний настрій і незабутні емоції Вам гарантовані!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *