Важливість вивчення англійської мови або чому у подорожах вона вас може врятувати ?

Берднік Сніжана.

Англійська мова зараз найважливіша й найпоширеніша мова у світі. Це – державна мова в п’яти країнах: Великобританії, Канаді, Австралії і Новій Зеландії. 80% ділового мовного простору займає саме англійська мова. Кожен з нас все частіше стикається з нею у спілкуванні по роботі і на відпочинку. Але, на жаль, не всі розуміють переваги знання іноземної мови. На мою думку, це до певного моменту у житті. Тож я хочу розповісти конкретний випадок із свого життя та мотивувати вивчати англійську всіх,хто лінується.

Я у своєму житті достатньо багато подорожувала та ніколи не мала мовного  бар’єру у спілкуванні з іноземцями. Роки два тому я поїхала у тур, який складався з чотирьох країн. Однією із країн була неперевершена Італія. Ми пересувалися на автобусі і відвідували всі місця групою. В перший день ми відвідували галерею Боргезе у Римі,а потім група мала вільний час для прогулянки. Коли час сплинув,то ми повернулися до автобуса і з’ясувалося,що загубилася дівчина…

 Я мала уявлення як вона виглядає ,то вирішила піти також на пошуки. Процес дуже прискорився тим,що місцеві жителі допомогли меня та вказували, де її бачили. Я знайшла Лізу, яка була страшенно перелякана у свої 20 років. Як зясувалося, вона не знала ніякої іноземної мови, в тому числі англійської і навіть не могла запитати місцевих про допомогу. Мораль така: плануючи їхати до іноземних держав,підтягність свою англійську хоча б до елементарного рівня.

Я  хочу представити 2 мотивуючих афоризмів англійською мовою, які є моїми улюбленими. Нехай ці висловлювання стануть для вас мудрими девізами в процесі оволодіння англійською мовою.

  • «Вам ніколи не зрозуміти одну мову, якщо ви не розумієте хоча б два» – Джофрі Уіланс
  • “Володіти другою мовою, значить володіти другий душею” – Карл Великий

Ось декілька простих порад всім тим, хто прагне покращити своє знання англійської мови:

  • Хоча б 5 хвилин щодня читайте англійською .
  • Дивіться усі фільми англійською з подвійними субтитрами
  • Намагайтесь спілкуватися з друзями англійською мовою або станьте перед дзеркалом і почніть спілкування з уявним співбесідником.
  • Думайте англійською мовою!

Як висновок, хочу сказати що англійська мова варта вивчення. Є прислів’я: “Нова мова – новий світ”. Я вважаю, що, кожна людина, яка їде за кордон, повинна бути здатна знайти свій влас­ний шлях в англомовному суспільстві без перекладачів. Нічого не дається без зусиль! Тому щоб вам засвоїти англійську мову, необхідно виконувати вправи, старанно працювати над усіма навичками. Так, початок навчання буде складним, «гірким», зате «солодкі» результати порадують вас.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *