ДТП в Україні: Неуважність водіїв чи недбалість пішоходів?

Швець Вікторія.

Проблема ДТП зараз стоїть дуже гостро. Кожен день ми бачимо, чуємо про те, як хтось постраждав від аварії, або зіштовхнулися автомобілі. Але хто ж частіше винен у ситуаціях на дорозі: водії чи пішоходи?

За даними від Патрульної поліції України за останній місяць, а саме травень 2020 року, ми маємо 12380 аварій- саме таке число описує кількість ДТП в Україні, така статистика є зовсім невтішною. Зокрема в Чернігівській області, 243 ДТП, а це на 34 більше, ніж минулого року.

Загалом, частіше штрафи накладають на водіїв, обумовлюючи це тим, що вони необачні і мають слідкувати за дорожнім рухом. Але ніхто не говорить про пішоходів, які елементарно не знають простих правил, то переходять дорогу у недозволеному місці, раптово перебігають проїжджу частину, або знаходяться у нетверезому стані і буквально кидаються під колеса автомобіля.

Досить часто водії просто не встигають зупинитися перед пішоходом, який перебігає дорогу. Тут спрацює скоріше інстинкт самозбереження, водій може різко зупинитися, але автомобілі, котрі їдуть за ним не бачать пішохода і просто можуть зіштовхнутися між собою.

Звичайно, що є різні ситуації, наприклад я часто переходжу дорогу на пішохідному переході, де є зебра, світлофор, але рух машин майже не припиняється, навіть коли горить зелене світло для пішохода, бо організація дорожнього руху просто невдала. Машини їдуть між пішоходами і це не виключає факт того, що вас можуть збити на переході.

Найбільша кількість аварій зафіксована о 17-18 годині вечора. Якраз тоді, коли більшість людей їде з роботи додому, велика кількість транспорту і часом розсіяність думок після важкого дня. Але у будь-якому разі, будьте уважні та обережні, як водії, так і пішоходи, тоді ДТП буде значно менше.

Чи стикалися ви у своєму житті з подібними ситуаціями та як з ними боролися?

Це проект виконується у співпраці з Вільнюським університетом, ГО «Фундація Прав Людини» та фінансується коштами Міністерства Закордонних Справ Литовської Республіки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *