В Чернігові розпочався англомовний тренінг з адвокації для молодих лідерів

Людмила Ремньова.

27 липня  2020 року   в Чернігові розпочався   Together We Can! Advocacy Training, що об’єднав молодих лідерів з Чернігівщини  в рамках проєкту «Разом Ми – Сила або як стати блогером».  Захід проходитьв Національному університеті «Чернігівська політехніка» у комбінованому режимі (офлайн+онлайн) за участі міжнародних тренерів Wiebke Eltze (Cultures Interactive e.V., Germany), Magdalena Swider (The Anti-discrimination Education Society, Poland) та модератора заходу Євгена Фоміна (Громадська органіізація «Фундація прав людини», Україна).

В перший день тренінгу учасники змогли ближче познайомитися один з одним завдяки самопрезентації та участі в  інтерактивних вправах. Особливо запам’ятався емоційний накал  та драйв від  нетворкінгу під час гри Human  Bingo, а також під час  представлення  інтересів і вподобань учасників.  А налагоджена у такий спосіб комунікація між учасниками стало запорукою для створення робочої атмосфери тренінгу та  подальшої ефективної  групової взаємодії під час виконання окремих кейсів.

Потрібно зазначити,  що  обрана тематика тренінгу є не лише актуальною, але і досить складною. Адже трактування  адвокації одночасно передбачає різні аспекти цієї проблематики.  Це і  тонкощі проведення діяльності  з представництва та захисту прав і  інтересів окремих індивідів та певних  груп людей. Водночас, це і питання щодо вибору  релевантних   способів та методів громадського впливу на процес прийняття окремих політичних рішень. Крім того,  адвокація передбачає  ініціацію системних змін у суспільстві через привернення уваги до існуючої проблеми під час проведення різноманітних акцій. Під час групової роботи учасники тренінгу змогли глибше розібратися у сутності адвокації та основних формах її прояву (представництво інтересів, політична, публічна тощо), поділитися своїм власним досвідом участі у різних акціях на підтримку певних ініціатив громадянського суспільства. Розробити ідеї для проведення актуальної адвокаційної компанії за алгоритмом Gamma+ Model. Водночас, у  фокусі  тренінгових сесій були особливості та технології проведення адвокаційних кампаній в епоху цифрових технологій, масштабного поширення впливу соціальних медіа та мультиканальності поширення інформації.

Проєкт реалізується НУ «Чернігівська політехніка» спільно з громадською організацією «Шлях у майбутнє» за підтримки Громадської організації «Фундація прав людини»,  Cultures Interactive e.V. (CI, Germany), The Anti-discrimination Education Society (TEA, Poland). Фінансування проєкту здійснюється коштами  Міністерства закордонних справ Федеративної республіки Німеччина.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *