Інтернет-залежність

Анна Маринок.

Це питання хвилює молодь, і не дивно, адже на дворі XXI століття – час, коли технології дуже стрімко розвиваються. Вже з народження дитина тримає в одній руці смартфон, в інший улюблену іграшку. Безумовно, для них набагато легше освоювати інтерфейс нового гаджета та розбиратися з новими, раніше невідомими програмами. Виростаючи в світі, де панує технологічний прогрес,  молодь відрізняється мисленням від своїх батьків, і це непогано. Інтернет багато в чому полегшив життя, допоміг дізнатися нове. Завдяки віртуальному спілкуванню в соціальних мережах, де зареєстровані люди з усього світу, молодь стала більш толерантною до інших. Також Інтернет забезпечив цілодобовий доступ до будь-якої інформації, яка безсумнівно може збільшити кругозір.

Але не всі користуються Інтернетом з розумом. Багато молодих людей повністю “оселилися” там, а саме, в різних соцмережах. Викладаючи щомиті нові пости, фотографії, молодь перестала помічати світ навколо себе. У деяких, наприклад, весь сенс життя полягає в оформленні своєї сторінки в Інстаграм. Це було б непогано, адже на цьому можна навіть заробити, але тільки в тому випадку, якщо це робити з розумом. Молодь втратила розуміння особистого простору, недоторканності приватного життя. Також, молоді люди залежні від оцінок, одержуваних в Інтернеті.

Так, у мережі з’явився один із видів сучасного насильства.  Це так званий троллінг або кібербулінг – систематичне і цілеспрямоване відправлення агресивних повідомлень з електронних носіїв. Всесвітня організація охорони здоров’я дослідила, що найбільше нападкам піддаються підлітки в Гренландії, Литві та Російській Федерації. Україна знаходиться в середині списку з 42 країн. А тому потрібно вчасно інформувати молодь про можливість такої «психологічної атаки» з боку недобросовісних користувачів соціальних мереж і формувати стресостійкість до нового різновиду булінгу цифрової доби.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *