Death of Distance

Олексій Максименко.

Кажуть історія циклічна. Є багато теорій, що події минулого обов’язково повторяться в майбутньому. Можна уявити історію, як нескінченну спіраль, що складається з безлічі невеличких ділянок. Ці ділянки можуть повторюватися, що й являється циклічністю. Але зараз в історії настав момент, якого раніше ніколи не було, і, напевно, ніколи не буде. За всю історію людства, ми вперше маємо доступ до безмежного сховища інформації, також, ми можемо переміститись в любу точку планети без суттєвих проблем.

Те, наскільки розвинуті сучасні технології, є наслідком створення Інтернету та транспорту. Ми економимо надзвичайно багато часу та енергії, використовуючи сучасні технології.

У минулому столітті технологічний прогрес призвів до помітного зниження транспортного опору по всьому світу; цей феномен називають «смерть відстаней». Країни почали активніше продавати свою продукцію, що спричинило стрімкий розвиток їх самих та круговорот капіталів у світі. Відстань перестала бути найбільшою проблемою, ми уже можемо спілкуватися через океани. Сукупність всіх нових можливостей спричинює глобалізацію.

Глобалізація – це дуже довгий та складний процес, який складається з багатьох елементів, проблем. Це процес, завдяки якому досягнення, рішення і діяльність людей в одній частині земної кулі справляють значний вплив на окремих людей і їхні спільноти в усіх частинах світу.

На мою думку, глобалізація та “death of distance” є основними елементами 21-ого століття. Точніше, глобалізація спричинила death of distance. На цю тему багато інформації знайти важко, адже це грубе поняття, яке означає тільки процес розвитку інформаційних технологій та перехід в нову еру, еру інформаційних технологій. Якщо вам сподобалася дана тема, то раджу прочитати книгу: The Death of Distance: How the Communications Revolution Is Changing our Lives by Frances C. Cairncross.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *