Книга – забутий фантазм

Валерія Міщенко.

У сучасному світі Інтернету та різноманітних гаджетів ми забуваємо про книги.  Проте кожна з них розповідає свою історію і супроводжує нас все наше життя – від казок, які нам читали батьки на ніч і які допомагали пізнавати цей світ з його законами, романтичних розповідей, які так подобаються підліткам, до серйозної професійної літератури, яку читають дорослі для саморозвитку і підвищення кваліфікації.

Здавалося, так було раніше, а що ж тепер? Темп життя дуже стрімкий, ми мало спимо, іноді навіть забуваємо поїсти, щоб встигнути щось більш важливе: погортати блоги, перевірити повідомлення в месенджері, встигнути виконати завдання, від якого багато що залежить, встигнути отримати кращу посаду, встигнути щось ще.

І в цій гонці ми зовсім забуваємо про книги і перестаємо їх читати. Як варіант – можна прослухати аудіо книгу, поки займаєшся якимись справами. Але ж набагато краще зануритися в книжку та її історію повністю, вимальовувати в уяві всі образи з неї, аналізувати прочитане, нехай із екрану телефона. Адже навіть у такому темпі життя, як у нас зараз, можна знайти час на читання книжок зранку, поки ніжишся у ліжку, поки допиваєш вранішню каву, на перерві між уроками або парами, в транспорті, перед сном.

Прямо зараз вимкни сповіщення і відклади телефон хоча б на півгодини і почитай щось, що давно відкладав на потім, хоча б декілька сторінок для початку. Воно точно варте того.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *