Вологі серветки: користь чи шкода?

Анжела Предко.

Вологі серветки – користь для людини чи шкода для навколишнього середовища? Перше, що хочеться відповісти, то це звичайно користь! Однак, якщо замислитися, то матеріал, з якого зроблена волога серветка, буде розкладатися кілька десятків років. То чи варте використання такої речі глобальних негативних наслідків?

На мою думку, повністю відмовитися від вологих серветок дуже складно, однак спробувати скоротити їхнє застосування точно потрібно. Можливо, той факт, що потрапляння таких предметів першої необхідності у водоймища призводить до загибелі водних тварин, вплине на наші рішення. Окрім цього, відбувається отруєння ґрунту та довкілля. Якщо від використання вологих серветок ми отримуємо хоча б якусь користь, то пакування бере на себе подвійний удар, адже воно також не переробляється.

Замінити вологі серветки можна на зроблені власноруч. Звичайно, це потребує більше часу, ніж придбати готові. Проте матеріали, що використовуються при цьому, є переробними (наприклад, паперові рушники або натуральний текстиль). Також замість серветок можна використовувати мило з водою (за можливості), носові платочки або екологічні дезінфектори. Звичайно, що деякі з цих речей будуть коштувати дорожче, ніж звичайні вологі серветки. У той же час це буде певним внеском у покращення екологічної ситуації. Отже, кожен з нас має обрати: чи обмежити використання вологих серветок чи продовжувати їх використовувати.  Хибною є думка, що Ви нічого не зможете змінити у стані навколишнього середовища, адже покращення починаються з кожного з нас.  Тому за можливості краще скоротити використання неекологічних вологих серветок та замінити їх на альтернативний варіант.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *