Життя без поліетиленових пакетів можливе!

Владислава Палєєва.

На сьогодні важко уявити собі життя без пластику, адже буквально кожен день ми використовуємо його у побуті. Так, наприклад, жоден похід до магазину не обходиться без покупки одноразового поліетиленового пакету на касі. Час активного використання такого пакету 20 – 30 хвилин, а непоправної шкоди довкіллю він завдає впродовж сотень років.

Мало хто замислюється над тим, куди потрапляють такі використані пакети. Поліетиленові пакети, які знаходяться на сміттєзвалищі, часто розвіює вітром, в результаті чого вони опиняються у природі. Такі відходи можна знайти повсюди – у ґрунті, морях та океанах, що наближає нас до справжньої екологічної катастрофи. Тварини часто плутають пакети з їжею, що спричиняє їх загибель. У Світовому океані взагалі утворюються пластикові острови величезних розмірів. Крім того, у океані поліетиленові пакети та інший пластик розкладаються на мікрочастинки, які з’їдають риби та інші морські тварини, а отже, разом із морепродуктами він потрапляє і до нашого організму. Тому, кожному варто свідомо поставитися до цієї проблеми та не уникати її, а шукати шляхи мінімізації споживання одноразових пластикових виробів.

Наразі у світі проводяться різноманітні заходи та акції, які привертають увагу суспільства до цієї проблеми. Зокрема, мова йде про багаторазове використання. Чимало супермаркетів пропонують альтернативу звичайним поліетиленовим пакетам – міцні паперові пакети, екоторбинки, сумки багаторазового використання. Крім того, таку тару можна виготовити навіть вдома власноруч. Однак, на превеликий жаль, свідомо до цього ставиться лине частина громадян. Тож, чому б не почати з себе та стати більш екологічними, адже наша екологія та здоров’я залежить тільки від нас!

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *