Скажи «СТОП» корупції у власному житті

Кот Владислав.

Питання корупції на сьогоднішній день займає в нашому житті одне з центральних місць, адже без належної боротьби з нею ні про яке світле майбутнє для країни мріяти не можна. Виходячи з власного досвіду можу констатувати такий факт, що «толерантність» до корупції нам була передана ще з часів Радянського Союзу. Таку «толерантність» можна побачити в будь-якій сфері суспільного життя.

Так, в медичній сфері вона проявляється у вигляді подяки лікарю за якісно виконану роботу, адже в головах у людей існує думка, що якщо не віддячиш, то наступного разу тобі вже не допоможуть. У сфері освіти корупція проявляється у тому, що батьки купують подарунки вчителям не стільки, щоб привітати зі святом, а скоріше, щоб їх запам’ятали й в майбутньому їхня дитина отримувала хороші оцінки.

Найгірше з цього всього, що діти бачать поведінку своїх батьків, сприймаючи її як належне і, що без таких проявів корупції в нашому житті не обійтися.

Фактично можна констатувати, що толерантне ставлення до корупції нам прищеплюється з дитинства, ось чому ми досі не можемо демократичними та гуманними методами побороти корупцію нашій державі. Для того, щоб побороти корупції в органах державної влади потрібно починати так би мовити з низів, тобто необхідно максимально направити всі сили держави на викорінення «толерантного» ставлення до корупції у простих громадян, щоб навіть на самих побутових рівнях ставлення до корупції було негативним і сприймалося як щось неприродне, чуже. Звичайно, окрім широкої просвітницької кампанії серед населення не можна забувати про ефективну судову реформу, яка зможе покласти край несправедливості в судах і закріпити віру людей у справедливість.

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *