Літературна студія

Владислав Пророченко (I курс, гр. МКПРп-201)

Література – це чарівний світ мистецтва слова, який створює нову художню реальність за законами краси, передає загальнолюдські та національні цінності від покоління до покоління.

Літературна творчість грає величезну роль для морального та ідейного виховання здобувачів освіти. Саме в літературній творчості людина визначає своє ставлення до життя, своє місце в ньому. Літературна творчість – завжди форма спілкування, що розвиває колективізм та почуття відповідальності.

Літературна студія «Дивосвіт» – це територія спілкування та зростання творчих особистостей, коло прихильників художнього слова, коло творчих новаторів, коло ентузіастів, покликаних творити нові світи, а отже – нову реальність. Одним із пріоритетних завдань діяльності студії є виховання духовно свідомої людини.

Діяльність студії ґрунтується на добровільній основі та принципах демократії, законності, гласності, гуманізму, рівноправності всіх її учасників, персональній відповідальності учасників студії за доручену справу.

Завданням роботи літературної студії є створення таких умов, за яких здобувачі освіти не лише б підвищували культурний рівень, а й мали змогу розкрити свій творчий потенціал та розвивати свої творчі здібності. Основним завданням студії є розвиток, популяризація, підтримка талановитих молодих поетів-початківців, відродження згасаючого інтересу до української та світової літератури шляхом організації літературних вечорів, залучення здобувачів освіти до читання поетичної творчості, виховання кваліфікованого автора і читача, розкриття художніх і духовних цінностей мистецтва слова, поглибленого сприйняття художнього тексту.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *