Блогерство, як засіб виразу думки молоді

Сучасний світ наповнений технологіями. Сучасна молодь звикла до пошуку інформації та розваг в Інтернеті. Але не всі в цій мережевій павутині є звичайними користувачами, так званими поглиначами контенту, деякі його створюють.

Багато людей мають сторінки в таких соціальних мережах як Інстаграм, Фейсбук, Ютуб. Але що їх так там цікавить? Ці соціальні платформи не були б такими популярними, якщо б не було контент-мейкерів, а саме – блогерів.

Блогер – це людина, яка поширює інформацію на своїй соціальній сторінці про те, що цікавить її саму. Люди, яких ця інформація зацікавила, можуть почати спостерігати за новими постами або відео цієї людини.

На мою думку, блогерство – це дуже гарний спосіб заявити про себе, як особистість та показати світу своє захоплення. Молодь зазвичай ділиться в соціальних мережах своїми вподобаннями, наприклад, музика, малювання, читання віршів тощо. Деякі пишуть власні художні твори та записують маленькі театральні постанови з фрагментів даної книги, щоб зацікавити користувачів. Взагалі, прикладів безліч, у кожного своє хобі, і кожен має право на розвиток в своїй творчості. Багато однодумців, або тих кому подобається творчість даного роду, завжди є фідбек та підтримка, – саме тому люди обирають соціальні мережі для показу своєї діяльності. Одні люди надихають інших, з’являються нові таланти.

Звичайно, блогерство не закінчується на вираженні творчих здобутків молоді. На мою думку, це лише фундамент. Багато людей діляться в своїх соціальних мережах не просто творчістю, є і корисний контент. Молодь на своїх сторінках поширює інформацію, яка може допомогти іншим, наприклад, кулінарні рецепти, спортивні комплекси вправ для схуднення, короткі та цікаві уроки з шкільної програми математики або англійська мова для саморозвитку. Деякі блогери поширюють інформаційно-мотивуючі пости, які надихають інших на ту чи іншу діяльність.

Блогерство набуло великого попиту в різних сферах життя. Зараз ви можете знайти абсолютно будь-яку інформацію саме на сторінках блогерів, і це дійсно буде корисно. Наразі, блогерство можливо легко назвати окремою професією, адже люди в цій діяльності можуть добре заробляти. Спочатку вони вкладали в цю діяльність свій час, завзятість, старанність, свої сили. Вони хотіли самоствердитися, виразити свої думки і зрозуміти, що вони корисні та бажані. І зараз можуть отримувати не просто гарні відгуки від користувачів, але і гроші. Я вважаю, що мало хто втратить жагу до цієї діяльності, тому що кожен починав з того, що йому дійсно до вподоби.

Підсумовуючи все сказане вище, хочу завірити, що блогерство це дуже хороша річь для висловлення власних думок, позбвлення комплексів та пошуку однодумців.

Анастасія Забіяка

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *