Політична, соціальна, громадська участь молоді

Як правило, під молодіжними організаціями розуміють молодіжні, некомерційні, добровільні неурядові об’єднання, а за певних обставин вони можуть бути частиною державного апарату або очолюватися працівниками молоді.

Вони в основному створені для досягнення політичних, соціальних, культурних чи економічних цілей своїх членів. Це робиться шляхом впровадження заходів для молоді.

Як правило, молодіжні організації зосереджуються на просуванні та забезпеченні демократичних та соціальних прав молоді; заохочення їх суспільної та політичної участі на всіх рівнях у житті громади; та надання можливостей для особистого та соціального розвитку шляхом дозвілля, добровільного залучення та неформального та інформального навчання.

Молодіжні програми – це довгострокові проєкти чи ініціативи, призначені для підтримки чи забезпечення діяльності молоді, а в деяких випадках молодіжних організацій.

Вони часто базуються на роботі з молоддю, неформальній освіті або волонтерстві молоді. Молодіжні програми можуть діяти на будь-якому рівні, від місцевого до міжнародного, і можуть здійснюватися державою, молодіжними організаціями чи іншими неурядовими організаціями.

Молодіжна волонтерська діяльність є ключовим виміром багатьох молодіжних організацій та молодіжних програм. Багато молодіжних організацій керуються виключно молодими волонтерами, а багато молодіжних програм заохочують молодь до участі у волонтерській діяльності.

Основні політичні виклики включають скорочення простору для молодіжного громадянського суспільства та занепокоєння через відсутність політичного визнання молодіжних організацій; сприяння та фінансування молодіжних організацій, молодіжні програми молодіжної роботи та молодіжного волонтерства загалом, залучення неорганізованої молоді.

Школік Ф.О.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *