Вибір молоді: паперова чи електрона книжка

Дарья Брехунова.

Шалено обертається планета, людство поспішає навчатися, отримувати інформацію, не загубитися в потоці безперервних проблем професійного розвитку, економічного зростання.

Величезне значення для вирішення багатьох питань має швидкий пошук інформації, яку легко можна отримати використовуючи електронні носії, всесвітню мережу Інтернет. Алгоритм дій простий: 1. Ввести в пошукову систему ключові слова 2. Додати певну актуалізацію понять 3. Отримати результат пошуку, та мати величезний вибір сайтів різних країн. Провести аналіз, перевірити достовірність та прийняти рішення. В умовах діджеталізації це дійсно важливо. Але так приємно трохи відпочити від швидкого руху життя, прийти до книгарні або бібліотеки, потягнути руку до полиць з книгами. Торкнутися потемнілої обкладинки, розгорнути книгу та відчути таємничий потяг до знань, читання. Почути тихенький шелест сторінок, ледве відчутний аромат друкарської фарби та потемнілого паперу. В ці хвилини душа відлітає від втомленого тіла та кружляє у вальсі з літерами та мріями… Загорнутися ковдрою, заварити запашного чаю та читати, уявляючи події минулого та майбутнього. Дійсно неперевершене відчуття. Повільно читаєш, очі бігають по рядках, погляд переноситься до вікна та ковзає роздивляючись дерева. Дерева-велич природи, але з них виготовляють папір для книжок, що стрімко зменшує кількість лісів на планеті. Може тоді відмовитися від книжок? Не треба знищувати дерева, витрачати кошти на виготовлення паперу, друк та збереження книжок. До речі, в умовах урбанізації наші оселі стають меншими та зберігати книжки нема де. Та і не треба, малесенький телефон вміщає у себе запаси світової літератури. В родинах, де коло професійних інтересів різне, кожен член повинен мати власну бібліотеку. Маленькі діти з великим задоволенням грають в телефонах, вивчають літери на планшетах, але ж як не подарувати малечі книжку з казками яка зробить світ дитинства яскравим?

«Що обрати книжку або електронний носій інформації?» – це питання буде не одне століття коливати суспільну думку.

Вирішувати кожному з нас особисто. В одному треба бути впевненим: буде існувати книжка – як дар цивілізації та культур спадщина, .результат роботи авторів, дослідників, літераторів. Будуть існувати та швидко розвиватися інформаційні технології – це необхідна умова прогресивного розвитку.         Головне людині не зупинятися, а постійно розвивати інтелект та прагнення до знань.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *