Гендерна рівність

На сьогодні питання гендерної рівності є досить важливим. Деякі вважають, що жінки все ще мають недостатньо прав і страждають від гендерної нерівності. Інші ж навпаки: ми живемо у 21 ст. й жінка має такі ж самі переваги, як і чоловіки.

Справді, вплив патріархату значно послабився. Зникають і типові стереотипи попередніх століть, що «жінка повинна сидіти вдома і варити борщ, поки чоловік заробляє гроші». Жінка сама може обрати професію й отримувати таку ж заробітну плату, що і чоловіки, вона може працювати посадовою особою і в майбутньому стати президентом.

На жаль, в деяких країнах Близького Сходу з цим величезні проблеми. Жінка не може отримати освіту, працювати, виходити на вулицю без спеціального одягу. За зраду чоловіку її можуть стратити. Останні ситуації на політичній мапі світу роблять цю ситуацію ще більш небезпечною.

«Феміністки 21 століття» також є значною проблемою в цьому питанні. Акцентуючи на набутки попередниць, вони не звертають про наявні проблеми в нашому світі, наприклад, про вище розглянутий статус жінок на Близькому Сході. Однією з причин даного процесу являється поширення соцмереж серед молоді, оскільки дівчата віком від 10 до 18 років подивившись купу відео в Інтернеті починають вважати себе феміністками, не розібравши «проблеми», які вони намагаються «вирішити». Це є однією з причин падіння авторитету фемінізму загалом.

Я вважаю, що питання гендерної рівності важливе, але не з тими намірами та ідеями що мають сучасні феміністки. Та й взагалі, чи можливо нашими силами допомогти у розв’язанні цієї проблеми жінкам, що знаходяться за тисячу кілометрів від нас?

Сезончик Сергій.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *