Молодіжне середовище: комунікація і конфлікти

Комунікація є необхідною частиною нашого життя. Навчання, спілкування з друзями, родичами – це усе є комунікацією.

Зі створенням соціальних мереж ми можемо спостерігати за значними змінами в цих, здавалося б, повсякденних діях. Сучасні технології дають нам можливість мати зв’язок з близькими, що знаходяться за декілька сотень або тисяч кілометрів від нас. Але разом з цим ми почали втрачати зв’язок з тими, хто знаходиться поруч з нами, реальний світ.

Кожен наш крок став залежним від Інтернету. Як можна прости піти в кінотеатр і не зняти історію в Instagram? Навіть сидячи в певному закладі з друзями, деякі з них будуть увесь вечір сидіти й дивитися смішні відео у Tik-Tok.

Важливим процесом комунікації є конфлікти, в процесі розв’язання яких людина отримує певні навички та алгоритми як діяти в різних ситуаціях.

Усім добре відомо, що найкращим способом вирішити конфлікти є розмова. Але, як було сказано вище, усе сьогодні відбувається онлайн. А що станеться якась ситуація, коли треба буде вирішувати її віч-на-віч?

З кожним днем молодь стає все жорстокішою і жорстокішою. Вирішення конфлікту бійкою, на жаль, являється показником сили та авторитету. Ми повертаємося до тваринних початків, маючи при цьому усе для стрімкого розвитку. Цей процес також описують деякі події, що відбуваються в моєму рідному місті – Чернігові.

Подолати цю проблему вже неможливо, але можна зменшити її вплив – використайте свій телефон не для того, щоб спілкуватися з другом, що живе у вашому місті, а як інструмент пропозиції зустрітися.

Сезончик Сергій.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *