Важливість суспільного діалогу та порозуміння

Суспільний діалог дає поглиблене уявлення про погляди громадян, занепокоєння та прагнення щодо питань, що стосуються науки та техніки.

Суспільний діалог дає можливість конструктивної розмови між різними групами громадян на теми, які часто є складними або суперечливими. Він не тільки дає глибоке розуміння громадської думки, але також дає вікно для розуміння міркувань людей.

Суспільний діалог може бути використаний, щоб допомогти сформулювати та перевірити варіанти політики на ранній стадії розвитку. Він також може надати докази того, яких гарантій очікують представники громадськості, якщо буде просунуто певну сферу політики. Це покращене розуміння допомагає політикам зменшити потенційні ризики.

Що відрізняє діалог від інших методів залучення громадськості – це високий ступінь поглибленого обговорення та результатів, які він генерує.

Суспільний діалог має деякі спільні риси із соціальними дослідженнями та іншими методами залучення. Однак особливий приділяють акцент наступному:

• Незалежний нагляд, що забезпечує різноманітний діапазон поглядів та інтересів, визначає формулювання проекту, запитання та надану інформацію

• Громадськість та експерти (як наукові, так і політичні) разом обговорюють етичні та соціальні проблеми, підняті наукою

• Громадськість, яка бере участь у вирішенні проблем та збалансуванні напруженості та компромісів, викликаних суперечливими інноваціями

• Вбудовування дизайну для адаптації кадрування та запитань у відповідь на інтереси учасників

• Надання учасникам індивідуальних відгуків про результати звіту та вплив

• Незалежна оцінка, що гарантує надійний процес та достовірність результатів.

Потапенко Ваня.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *