Молодіжне лідерство

Молодіжне лідерство відбувається в будь-який час, коли молода людина бере на себе контроль, управляє, направляє і керує собою і / або іншими.

Всередині себе молоді люди проявляють лідерство, визначаючи, що для них важливо, і дотримуючись цих речей, включаючи свої цінності, завдання, цілі та ідеї. Протягом всього свого життя молоді люди можуть подавати приклад, вести за собою і вести за собою через рішучість. Молодіжне лідерство може включати дії, які впливають на інших молодих людей, дітей молодшого віку і дорослих, будь то три людини або 3 000 000 чоловік.

“Є два способи проявити свою силу: один – тиснути вниз, інший – тягнути вгору” (Букер Т. Уошінгто)

Як молодь змінює світ через молодіжне лідерство?

Залучення різноманіття – молоді люди розширюють масштаби та глибину лідерської діяльності, залучаючи до партнерства нетрадиційних молодіжних лідерів. Орієнтуючись на расові та соціально-економічні відмінності, ці молоді люди також залучають до співпраці молодь BLGQTT, молодих людей з низькою успішністю і відсівом, молодь з альтернативних сімей та інших.

Активне, усвідомлене лідерство – замість того, щоб просто керувати в вакуумі, сучасні молодіжні лідери вчаться, досліджують і вивчають якомога більше інформації про своїх спільнотах, сім’ях і суспільстві, щоб стати більш ефективними, залучають лідерами. Вони також роблять прямі, відчутні дії, які призводять до реальних результатів.

Критичне мислення і критичні дії – прийняття статус-кво та увічнення позбавлених смаку поглядів дорослих на молодь для багатьох молодіжних лідерів сьогодні недостатньо. Замість цього, розглядаючи свої дії через призму соціальної справедливості, вони використовують радикально інші, радикально залучають підходи до перетворення шкіл, організацій, спільнот і суспільств, які називають їх лідерами.

Маруніч Юрій.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *