Гроші як метод реалізації себе в суспільстві

Басанько Еліонора.

Гроші – це матеріальний ресурс, за допомогою якого людина досягає визначеної мети, а також може реалізувати себе у житті. Матеріальна незалежність дає можливість людині відчувати себе повноцінною і щасливою. Перш за все гроші потрібні для втілення своїх мрій і задумів. Найчастіше мрія залишається тільки мрією, не маючи під собою матеріального підгрунтя. Проте наявність певної суми та вміння розпоряджатися своїм часом та фінансами дають змогу людині проживати насичене життя та відчувати себе щасливою.

Матеріальні блага несуть величезну цінність і є невід’ємною складовою сучасного світу. Саме тому більша частина свідомого суспільства прагне отримати якомога більше та розвиватися в цій сфері. Місія грошей – давати нам безпеку та свободу.

Ми можемо уявити собі людину, яка заробляє в достатній кількості і яка може задовольнити усі свої потреби в необхідній кількості. Вона відчуває впевненість у собі та своєму майбутньому, комфорт і бажання рухатися вперед для досягнення своєї мети. Людина переймається своїм достатком і положенням у суспільстві, тому може не звертати увагу на певні дрібниці та повсякденні труднощі. 

Потреба в грошах може примушувати людину вдаватися до певних соціальних дій. Проте що саме ми вважаємо «потребою в грошах»? Хіба є необхідність в кольорових папірцях? Особисто я маю на увазі ті можливості та потреби, які стають доступнішими за наявності грошей. В сучасному світі наявність грошей, а також їх кількість, є тим показником, що впливають на соціальний статус людини. Для декого гроші є мірилом самоповаги, для інших – способом завоювати повагу та ‘піднятися’ в очах оточуючих.

Часто гроші виступають в якості регулятора взаємовідносин між людьми. Сьогодні за гроші можна отримати майже все, будь-який товар, послугу та допомогу. Спочатку гроші були вигадані для того, щоб полегшити життя, але в результаті розвитку товарообміну все вийшло навпаки. Гроші стали основним сенсом життя багатьох. Немає сумніву, що гроші допомагають здобути свободу дій та впевненість у собі. Якщо людина хоче розвинути впевненість у собі, вона повинна контролювати власні фінанси.

Гроші відкривають перед людиною світ, дають свободу вибору. Чим більше грошей вона має, тим вільніше вона себе почуває при виборі того, чим і коли вона хоче займатися. Цінність грошей визначається задоволенням, яке можна отримати з їх допомогою.

Отже, гроші пронизують всі сфери життя. Вони представляють собой методи досягнення цілей і впливу на оточуючих. Без них суспільство не могло б функціонувати й розвиватися належним чином. Однак не варто забувати про ті цінності, які неможливо отримати за будь-які гроші: сім’я, любов, здоров’я та внутрішня гармонія.  Гроші – не ціль, а засіб для досягнення цілей. 

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *