Цінність живого спілкування або чому люди цифрової ери все ще домовляються про зустрічі

Анна Ясінська.

Ми живемо в епоху Інтернет-технологій. На сьогоднішній день абсолютно кожна людина може знайти будь-яку інформацію з різних тем, переглянути фільм або відео, обмінюватись фотографіями з рідними та друзями з різних куточків планети. Читання книг, зустрічі, навчання, події, спілкування – все це перейшло в онлайн-режим. Але чи може інтернет замінити живе спілкування?

Наразі жодна людина не може прожити без соціальних мереж, але і без живого спілкування також. Чимало людей знаходять друзів, кохану людину та однодумців саме за допомогою інтернету і доволі тривалий час там спілкуються. Однак всеодно домовляються про зустріч аби побачити один одного та поспілкуватись наодинці. Чому так?

По-перше, людям важливі відчуття та емоції. Реальні почуття та емоції, викликані обіймами, дотиками, поглядами тощо, адже жодні смайли іх не замінять та не зможуть передати. Набагато приємніше бачити щирі емоції співрозмовника, прогулятися з ним в парку чи сквері, обговорити всю цікаву інормацію та дізнатися більше один про одного, ніж просто сидіти годинами за екраном телефону чи комп`ютера.

По-друге, почуття людини та сама людина за “ширмою інтернету” та реаліях іноді кардинально різняться. Ніколи не здогадаєшся, якою насправді є людина, адже ми віримо лише тій інформації, яку сама людина надає. Тому при живому спілкуванні можна побачити людину такою, яка вона є в житті.

Отже, люди все ще домовляються про зустрічі аби відчути справжні емоції від спілкування, поговорити віч-на-віч, поділитись новинами тощо. Живе спілкування допомагає підтримувати ту іскру, яка є між людьми, адже в мережах інтернету ти бачиш лише картинку, яка викликає одні емоції, а при  зустрічі – зовсім інші.

Безперечно в сучасному світі спілкування стало невід’ємною частиною для кожного з нас, але все ж відчуття онлайн та офлайн кардинально різні.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *