Проблема працевлаштування молоді та поєднання роботи з навчанням

Аліна Бондаренко.

В умовах розвитку сучасних ринкових відносин, особам віком від 16- 20 років все складніше працевлаштуватися, а саме зуміти поєднати робочий процес з навчальним. Молоді складно поєднувати навчання з бажаною роботу, так як багато вакансій потребують повний робочий день, і не про який гнучкий графік мова навіть не йде. Це все впливає на стан безробіття в країні в цілому.

Отож, необхідно врахувати всі фактори та елементи впливу на розвиток даного процесу. Як викладачі, так і роботодавці мають створити такі умови, щоб їхні цілі були досягнуті, але при цьому були враховані потреби самого студента, якому необхідно поєднувати навчання з набуттям практичного досвіду. Адже успішне працевлаштування по закінченню навчального закладу напряму залежить від наявності у молодої людини такого практичного досвіду.

Багато роботодавців вимагають наявності досвіду у випускників, але самі не створюють умов для його отримання під час навчання у вишах. Така безвідповідальна поведінка може спричинити трудову міграцію молоді, що в свою чергу викличе нестачу трудових ресурсів в Україні.

Отож, шановні працедавці, дбайте про свою майбутню робочу силу завчасно і не забувайте інвестувати у її розвиток.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *