Студентське самоврядування – це набагато більше, ніж здається

Владислав Мехед.

Життя в універститеті – це не тільки навчальний процес, відвідування пар та читання книг, а також і активніть студентів в різних заходах. Без заперечень навчання має стояти на першому плані, оскільки тільки в такому випадку ви станете гарним спеціалістом, але не можна забувати і про духовний розвиток. Створення заходів, конкурсів, прийняття в них участі розвиває спілкування та навички роботи в команді, що також є дуже важливою складовою.

Прийшовши до університету, я весь час витрачав на навчання, ігноруючи всі заходи, які проводили органи студентського самоврядування , такі як студпрофком і студрада. Це вже зараз, будучи на третьому курсі навчання, розумію, що такі заходи варті витраченого на них часу, оскільки дають набагато більше, ніж здається. Мені, як людині, що була закрита в собі, сором’язлива та тиха, дуже чітко зрозумілі плюси студентського самоврядування.

В перший рік навчання я дивився на представників студентської ради, і для мене це здавалось чимось недосяжним, куди потрапити дуже складно, навіть неможливо для мене. Але я завджи собі говорив, якщо ти щось не вмієш, чогось боїшся чи маєш сумніви, то кращий спосіб позбутись від цього – це брати і робити. Лише в спробах, свої невдачах можна навчитись всьому. Говорити, що я чогось не вмію, навіть не спробувавши, є поганою звичкою.

Що все ж таки являюсь собою органи студентського самоврядування? По перше, як мені здається, це можливість отримати досвід роботи в команді, в створенні розважальних та наукових заходів. Не обов’язково бути в основному складі команди, щоб робити це, достатньо бути активним та пропонувати свої їдеї, які тобі допоможуть втілити, наприклад, в студпрофкомі. Говорю більше про студпрофком, оскільки я є його представником, але це зовсім не означає, що ти не можеш звернутись з ідеями до студентської ради. Ці дві різні здавалось би окремі організації, мають багато спільного, наприклад, допомога студентам та донесення до студентів достовірної інформації щодо навчального процесу.

Таким чином плюсів активного життя набагато більше, це можливість знайти друзів, нові зв’язки та провести навчання весело і позитивно. Приєднуйтеся, якщо ви ще стоїте осторонь.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *