Світовий страйк на захист клімату: подія, що не залишає байдужих

Єлизавета Отчиченко.

Враження – те, що залишається у свідомості. Знайомство з цим поняттям стало основою довгих роздумів, висновок з яких – світ настільки вражаючий, майже щодень відбуваються сотні, ба навіть, тисячі неймовірних подій. 

-Які події вразили мене? Що закарбувалося в пам’яті? – ці питання ставила собі декілька днів, щоб обрати саме ТЕ. Те, що вражає масштабами. Те, що вражає метою і єдністю. Те, що зачіпило моє “я”. Березень 2019 року. Поїздка до Швейцарії. Stiftung Kinderdorf Pestalozzі.

Щодня відкривалися нове і нове, як кажуть, “буде, що згадати в старості”. Одна з подій, яка зробила великий відбиток – Світовий страйк на захист клімату.

Грета Тунберг, ім’я якої активно згадувалося в заголовках сотень видань і новин, – звичайнісінька школярка з Швеції. Хоча ні, зовсім незвичайна. Вона та, хто зміг привернути увагу всього світу на проблеми клімату.

Півтора мільйони небайдужих вийшли навулиці в сотні міст п’яти континетів з метою звернути увагу людей на проблеми клімату, екології та стану довкілля.

Санкт Гален – прохід центральними вулицями міста, активний заклик до дій в бік ПроЕко. Тисячі людей промовляли гасло, було відчуття єдності з абсолютно незнайомими людьми – вражає. Багато людей звертали увагу на проблеми екології зовнішнім виглядом – розписаний одяг, плакати, макети землі, грим тощо.

У семи містах України також вийшли небайдужі в підтримку ідеї страйку.

Важливо не закривати очі на проблеми екології. Вони стосуються кожного, адже планета для життя людей одна.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *