Живе спілкування варто цінувати

Аліна Маркович.

Сьогодні все більше людей надають перевагу спілкуванню онлайн. Але я вважаю що воно ніколи не замінить живе спілкування. Своє бачення на цю ситуацію я підкріплю деякими аргументами.

Ми ніколи не знаємо, яка людина находиться по той бік екрану, і ким вона є. Ми лише можемо уявити образ людини, спираючись на ті факти, якими вона поділилася та розповіла про себе. Спілкування в мережі дає можливість знайти нових друзів та однодумців, поділитися своїми переживаннями, емоціями або досвідом і можна отримати підтримку та захоплення, але не завжди на твоєму шляху зустрічаються доброзичливі та привітні люди. Трапляються такі люди, які спочатку можуть підтримувати та співпереживати тобі, але згодом можуть шантажувати, залякувати, фальшивити та почати нав’язувати свою, не зовсім правильну, коректну, думку або спонукати до якихось поганих справ. Наприклад, кілька років тому в інтернеті траплялася така гра як “Синій Кит”, яка спочатку пропонувала дружбу, а згодом спонукала підлітків до самогубства. Тому, на мою думку не варто ‘пірнати з головою’ в інтернет спілкування та довіряти мало знайомим людям. Але все ж таки, якщо трапляється така ситуація варто негайно припинити спілкування з цією людиною.

Онлайн ми не можемо виразити всі свої емоції, так як відчуваємо їх, або ж ми боїмося образити людей через неправильне розуміння нашого повідомлення. Тобто коли співрозмовник може прочитати ваше повідомлення з іншою інтонацією, не з тою якою писали Ви, або ж із якимось смайликом, який кожен розуміє по-своєму,  і це може його образити.  Щодо цього аргументу можу привести випадок з мого життя. Спілкуючись зі своїми друзями та знайомими  в режимі онлайн, у нас виходить не така насичена емоціями розмова, тому коли ми зустрічаємося в нас складається цікава, радісна та пізнавальна бесіда, в якій кожен може висловити свої думки та емоції, обмінятися новинами з різних приводів, так як він це відчуває.

Також однією із причин спілкуватися офлайн – атмосфера. Наприклад, коли ти гуляєш зі своїми друзями чи знайомими в гарному місці, наприклад у парку, з чашкою ароматного чаю чи кави, складається особлива, приємна, тепла атмосфера, яку ми не зможемо відчути спілкуючись онлайн. Тим більше, таке спілкування відкладається у пам’яті надовго, тому що в наш час більшість людей спілкується в соціальних мережах.

Отже, живе спілкування та живі взаємини між людьми – це набагато краще ніж спілкування в Інтернеті, і це варто цінувати.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *