А як ви боретесь з емоційним вигоранням?

Анастасія Панічкіна.

Пройшов рівно тиждень з того часу як відбулося блог-кафе #2 “Профілактика емоційного вигорання громадських активістів” в рамках проекту “Я-Медіа” (модератор Тетяна Децюк). Взагалі, тема вигорання дуже важлива та актуальна у нас час. Кожен хоч раз у житті стикався з цією проблемою. Перший мій досвід, коли я відчула на собі вигорання, був в 11 класі, коли відбувалась моя активна підготовка до ЗНО. В той час я відчувала певний занепад сил та енергії та не мала жодної мотивації до того, щоб продовжувати далі. Якби я тоді почула ту всю інформацію, якою з нами поділилась Тетяна Децюк, я б впевнена, що мені б було тоді легше.

Протягом всього цього тижня я випробовувала на собі всі поради стосовно того, як боротися з вигоранням і хочу виділити ті, які сподобалися мені найбільше:

1) зміна діяльності. Людині, а особливо лідеру, постійно потрібно черпати звідкись енергію, щоб мати можливість передати її іншим. Ось цей спосіб дуже дієвий, він переключає твій мозок і заповнює твої думки і відбувається певна перерва.

2) правильне дихання. Саме дихання на рахунок чудово розслаблює не тільки мізки, а й усе тіло. Наприклад, вдихаємо на рахунок 1,2,3, затримуємо на 4,5 и видихаємо на 6,7,8.

3) медитації. На ютубі можна знайти багато відео на цю тему та обрати те яке найбільш до вподоби.

4) енергетичний масаж. Його можна робити самостійно або з допомогою інших (батьків, брати чи сестер, другої половинки тощо) . Знову ж таки можна подивитися відео як правильно його робити.

На останок хочу подякувати такому проекту як “Я-Медіа” за можливість дізнаватися багато чого нового та розвивати себе як особистість❤!

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *