Де робота? Агов, я хочу працювати

Олена Жадан.

«Вакансія про роботу. Вік – до 25р., досвід роботи – 10р.» Хочеться поставити питання «ЯК?» Така історія трапляється з ледь не кожною другою молодою особою. Вчишся в школі, отримуєш дипломи в вищих навчальних закладах, а у висновку – ніхто не бере на роботу. На сьогодні молодь амбітна як ніколи, прагне та відстоює свою незалежність, зокрема, фінансову. У свою чергу підприємці скрептично налаштовані до них, вважаючи їх недостойними працювати на певній посаді, дискримінують за відсутність досвіду, не хочуть навчати. Потрапити в таку ситуацію = розчаруватися в собі та/або в обраній професії. Тому молоді нічого більше не залишається робити, як просиджувати свої найкращі роки вдома або ставати злочинцями, підривати суспільну безпеку чи  зловживати токсичними речовинами. Наслідки лякають, чи не так?

Ця проблема потребує негайного вирішення. Роботодавці мають, перш за все, висувати реальні вимоги до майбутнього працівника, зрозуміти, що простіше навчити людину, яка не все знає, чим ту, яку треба перевчати, дати зрозуміти молодим людям, що працювати не страшно, а заробляти власні кошти своєю працею – круто. Людське ставлення до молоді дасть більше перспектив для розвитку як її особистості та становленню як спеціаліста.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *