КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ: ПРИЗНАЧЕННЯ, ЯК РОЗВИВАТИ, ЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ЛІДЕРА

Предко Анжела. Дуже часто кожному з нас доводилося приймати складні рішення: «Як заощадити, не змінюючи якість життя?», «У який банк краще покласти гроші на депозит?», «Де знайти хорошу роботу?». Для прийняття обдуманого та ефективного рішення слід увімкнути критичне мислення як один із особливо результативних методів вирішення проблем.

Коли людина має хороше критичне мислення, це дає змогу легко та швидко знаходити потрібну інформацію, вивчати усі можливості вирішення непростих питань, прискіпливо оцінювати кожен варіант та самостійно приймати рішення.

Навички критичного мислення допомагають не розгубитися у великих потоках інформації, не піддаватися маніпуляціям та знаходити нові шляхи вирішення проблем. Також, такі здібності важливі при проведенні переговорів, співбесід, адже ви з легкістю зможете аргументувати свою точку зору.

Щоб ви могли обдумано приймати рішення, відкладаючи при цьому інтенсивні емоції, розвивайте навички критичного мислення: станьте самокритичним, вислуховуйте чужі ідеї та критику, аналізуйте інформацію, розвивайте здатність передбачати майбутній результат своїх рішень. Наше мислення є ефективним тільки тоді, коли воно грунтується на реальності, а критичне мислення буде продуктивним доти, поки ви здатний точно сприймати цю реальність!

Критичне мислення – дуже складне явище. Під поняттям «мислити критично» розуміється вільно користуватися розумовими стратегіями для формування оптимальних висновків та оцінок. Тому, не стійте на місці, розвивайте та змінюйте себе!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *