Важливість суспільного діалогу та порозуміння

Громадський діалог забезпечує глибоке уявлення про погляди, занепокоєння та прагнення громадян.

Громадський діалог – це процес, під час якого представники громадськості взаємодіють зі спеціалістами, зацікавленими сторонами та політиками, щоб протягом відносно тривалого періоду обговорювати питання, які часто є складними або суперечливими. Його мета зазвичай полягає в тому, щоб врахувати майбутні політичні рішення. Він підтримує конструктивні розмови між групою громадян, які були завербовані для того, щоб в цілому відображати демографічну ситуацію суспільства.

Громадський діалог, в основному, здійснюється через серію семінарів протягом щонайменше двох днів. Часто семінари проводяться в різних частинах країни. Зазвичай вони мають однаковий широкий контур. Вони починають з надання учасникам можливості дізнатися у спеціалістів і політиків та співпрацювати з ними щодо ключових питань, що обговорюються. Потім учасники мають можливість поміркувати про наслідки почутого, перш ніж обговорювати ключові політичні наслідки цієї дискусії. На відміну від інших міні-публічностей, таких як громадські збори та журі, учасників зазвичай не просять давати конкретні коментарі, а радше запрошують дослідити їхню обґрунтовану реакцію на запитання, які їм ставлять.

Учасники відбираються з громадськості, набираються для створення вибірки, яка широко відображає ширшу сукупність.

Найменші діалоги включають щонайменше 30 учасників, але можуть брати участь і сотні.

У кожному діалозі також є вчені, політики та інші спеціалісти, які інформують учасників обговорення. В ідеалі ці спеціалісти будуть спостерігати за повним діалоговим семінаром, щоб почути глибокі обговорення учасників.

Напалько Дмитро

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *