Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал?

Сьогодні багато великих та впливових компаній пропонують роботу на чудових умовах людям, які мають розвинені лідерські якості. Чому так сталося? Пропоную розібратися в цьому блозі.

Впевнений в собі лідер – це ключ до стабільного розвитку підприємства. Ця теза, напевно, є актуальною як ніколи, адже саме в наш час лідер колективу визначає настрій та орієнтири для всієї іншої команди спеціалістів. Тоді назріває логічне запитання: “А якими саме навичками необхідно володіти лідеру в успішній компанії?”.

Вважаю, що одна з найважливіших рис для лідера будь-якого колективу – це наполегливість та цілеспрямованість. Як приклад можу навести цитату відомого американського політичного діяча Авраама Лінкольна: “Не можна здаватися не тільки після однієї поразки, але й після 100 поразок”.

Іншою важливою лідерською якістю є уміння критично мислити. Це поняття є дуже широким. Воно містить в собі вміння правильно аналізувати ситуацію, оцінювати ризики, знаходити креативне розв’язання певної проблеми та нести персональну відповідальність за їх виконання.

До того ж лідеру необхідно не тільки встановлювати задачі для своїх підлеглих, але й вміти гарно донести до них свої ідеї та переконати в доцільності їх виконання.

Лідер також повинен бути відмінним “дипломатом” – вміти правильно вести перемовини з партнерами компанії, чути своїх працівників та коректно відстоювати власну думку. Він завжди буде мотивувати свою команду на досягнення поставленої задачі та отримання найкращих результатів враховуючи вміння кожного окремого спеціаліста.

Також потрібно зазначити, що з талановитим лідером колектив буде встановлювати перед собою все вищі планки якості роботи та підтримувати дружні відносини між собою.

Враховуючи кількість рис, якими повинен володіти лідер, не дивно, що тенденція на пошук такої людини зростає з кожним днем. А як ви вважаєте, чи є пошук такого працівника першочерговою задачею для керівництва підприємства? 

Фідрішевський Володимир

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *