Сучасна молодь та її внесок у розбудову миру

«Що я можу зробити, щоб покращити цей світ?». Це одне з питань, яке турбує сучасну молодь. Молоді люди хочуть змінити світ, вони усвідомлюють актуальні проблеми, які стосуються їх, та навколишнього світу, але в багатьох випадках їм не вистачає досвіду, та підтримки від старшого покоління.

Молодь в наш час енергійна, смілива, динамічна, прагне до великих змін. Молоді люди сповнені надії, завдяки інноваціям та уяві вони вирішують проблеми та мають великий потенціал для позитивних змін у світі.

На мою думку, головною перевагою молоді в цифрову епоху, є технології, які дають унікальний шанс – об’єднатися в солідарності, та докладати зусиль для досягнення цілей.

Вже зараз можна відзначити серйозний внесок молодих людей в розвиток світу. Дуже велика кількість молоді, досягає успіху в найрізноманітніших галузях і сферах діяльності.

Прикладами молодих людей які своїми досягненнями вплинули на світ, можу назвати: Джек Андрака – відомий американський винахідник та науковець, який в 15 років, винайшов новий, дешевий спосіб виявлення раку підшлункової залози, Боян Слат – голландський винахідник, студент, який в 16 років, присвятив проблемі забруднення океанів – шкільний проєкт, який пізніше перетворився на ідею масштабного рівня, яка може врятувати світовий океан від забруднення, та багато інших молодих вчених, і не тільки вчених людей.

Зараз, дуже багато молоді стають керівниками масштабних проєктів, керують процесами компаній-гігантів, роблять критично-важливі відкриття, які стають на користь не тільки цьому поколінню, а будуть використовуватись протягом десятиліть, століть. Наполегливість, динамічність, жага до змін є дуже важливими рисами характеру сучасної молоді. Звичайно, дуже важливо щоб, старше покоління підтримувало, передавало досвід, тим самим допомагаючи молодим людям, у досягненні цілей, які будуть впливати на світ.

Земляков Денис

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *