Громадська діяльність молоді як інструмент впливу на суспільство

Вікторія Швець.

Громадська діяльність – право на реалізацію своїх ідей та проектів від народу. Громадяни мають можливість впливати на проекти рішень від міської ради та загалом впроваджувати свої проекти та реалізовувати їх на базі свого міста. Молодь наразі є провідною ланкою у формуванні суспільних відносин, адже все більше молодих людей долучаються до процесів громадського життя та можуть реалізовувати свої ініціативи, подаючи їх на розгляд вищим органам управління.

Наприклад, зараз при Чернігівському міському голові діє Молодіжна рада, куди входять представники молоді міста та представляють інтереси всієї молоді. Головною перевагою таких організацій є пряме залучення молоді до управлінських та політичних процесів, не через представників та певні петиції, а вже прямим способом взаємодії з учасниками суспільства. Під час своєї роботи Молодіжна Рада проводить навчальні форуми, акції, благодійні проекти, спілкується з органами вищої влади та має можливість самостійно розробити проект для міста.

Форуми дозволяють розширити кругозір молоді і не тільки, дізнатися нову та актуальну інформацію, а також познайомитися з цікавими людьми. Молодь цікавиться благодійністю та акціями, які покращують життя громадян.

Це дуже чудово, адже молодь цікавиться процесами, які відбуваються в місті. Наразі від молодіжної ради діє «Молодіжне ТВ», співзасновницею якого є і я. Висвітлювати події міста та роботу молоді дуже цікаво, а головне – це дозволяє розповісти більшій кількості людей про важливість бути активним та долучатися до процесів розбудови громадянського суспільства.

Ми всі маємо право брати участь у житті міста. Дивлячись на активну молодь, інші люди також розуміють важливість змін та намагаються стати свідомими громадянами, які відповідально ставляться до власного вибору.

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *