Чужих дітей не буває

Костянтин Андрієвський.

В Україні афоризм «в Африці діти голодують» найчастіше використовується тоді, коли потрібно викликати сором за марнотратство.  Проблема голоду нам відома, адже Україна пройшла через три штучні голоди в першій половині минулого століття. Тож, голод в Африці має викликати у нас співчуття, як в нікого іншого. Але ми покладаємо надії на ООН. Цей орган дійсно робить свою справу, але в нього замало повноважень, він не може швидко вирішити проблеми кількох десятків слабко розвинутих країн. На цьому ґрунті з’являється думка, що розвинуті країни повинні допомагати таким країнам напряму. Приклад навіть є, це Китай. Наразі, Китай є найбільшим інвестором в африканські економіки, що вже зараз дає помітний результат. Звісно, вони це роблять задля власної вигоди, але це не відміняє позитивних впливів.

Так, це не є проблемою України, але так само і проблеми України не є проблемою ні для кого. Я вважаю, нам потрібно змінювати свої погляди у даному питанні. В нас є афоризм: «чужих дітей не буває». А проблеми?

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *