Займайся тим, що тобі подобається та впливай на суспільство

Артем Селивон.

Чи дійсно молодь може впливати на суспільство? Як у молодих людей виходить йти до кінця своєї мети заради покращення світу, і взагалі навіщо вони це роблять?

У місті Чернігів є громадська організація “ЕкоМісто”, яка займається покращенням екології на локальному рівні, але тим самим позитивно впливає на екологію у світі. До засновників цієї організації входять молоді люди, які своїм прикладом показують, як можна покращити навколишнє середовище, а не знищувати його, як робить більшість людей. Тобто елементарно потрібно просто збирати сміття вдома, а далі на вихідних виділити певний проміжок часу та просто віднести його у пункти сортування для подальшої переробки.

А головне те, що екоактивізм об’єднує людей всіх вікових категорій, тобто до вирішення екологічних проблем може долучитися абсолютно кожен, хто є не байдужим до свого навколишнього середовища.

Підвищити рівень залучення молоді до вирішення соціальних проблем у суспільстві можна не лише завдяки екопроєктам, а й шляхом участі у допомозі сиротам або дітям з інвалідністю. Наразі не йдеться лише про фінансову допомогу, хоча звичайно гроші також не завадять. Напередодні новорічних свят варто пам’ятати, що таким діткам буде надзвичайно приємно отримати подарунок від Діда Мороза на Новий рік чи на святого Миколая, адже поки вони ще маленькі, у них є можливість вірити в це та насолоджуватися чудовими подарунками.

Можливо, це не є саме громадською діяльністю, але все одно це дуже гарний варіант впливу на суспільство. Тим паче, якщо казати, що у більшості людей є іграшки, які їм уже не потрібні, то чому б не віддати їх на гарне діло.

Ще одним з дієвих варіантів залучення молоді до вирішення соціальних проблем є участь у театральних виставах на гостру та актуальну тематику булінгу. Незважаючи на те, що є багато професійних постанов про булінг, участь студентів-аматорів у таких виставах є дуже корисною і допомагає більш активно впливати на вирішення цієї гострої проблеми у молодіжному середовищі.

Особисто у цьому році приймав участь у соціальному перформансі “Люди – не звірі” разом з іншими студентами-волонтерами Національного університету «Чернігівська політехніка». Ми розробили театральну постановку, яка складається з трьох сцен про булінг та двох ексцентричних танців, що дозволяють краще усвідомити, що люди – не звірі, та показати, що булінг – це погано і взагалі карається законом.

Отож, для впливу на суспільство можна займатися тим, що тобі подобається і чим ти дійсно хочеш займатися, аби донести ту чи іншу важливу інформацію до широкого загалу та залучити ще більше людей-однодумців.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *