“Роль молоді у відновленні країни”

Данило Сикилінда

Очевидний факт, що молодь у кожній країні є сподіванням держави на її краще майбутнє і процвітання, оскільки більшість молодих людей є працездатного віку, тобто має потенціал створювати й винаходити щось нове, працювати, будувати тощо.

Якщо говорити в контексті питання відновлення країни, то саме молоді люди відіграватимуть ключову роль у цьому, тому так необхідно створювати різні програми підтримки, освітні програми, а найголовніше можливості, щоб заохочувати молодь до активного розвитку, креативного мислення й праці. На мою думку, держава має заохочувати молодих людей, особливо тих, які ще не мають професії, навчатись на спеціальності, що будуть потрібні для відбудови країни. Водночас уряд має продумувати кроки, щоб у молодих людей були можливості для працевлаштування навіть вже після відновлення, оскільки, якщо особа не матиме змоги піти влаштуватись кудись у нашій країні, то вона, найпевніше, буде шукати цю роботу закордоном. Крім фактору наявності вакансій, ще також повинна бути хороша достойна заробітна плата для професій, що потрібні для відбудови, бо по-перше, це зробить такі спеціальності перспективними, по-друге, людина не буде переживати за те, як їй прожити цей місяць, а сконцентрується на професійних цілях і проєктах набагато краще.

Навіть зараз державі до відновлення потрібно подумати над тим, як втримати молодь і заохотити залишатись в Україні, а для цього потрібно, як я вже сказав, створювати можливості й перспективи для розвитку. На сьогодні для більшості молодих людей їхнє майбутнє здається нечітким, можливо навіть туманним, тому держава має допомагати знаходити можливості для розвитку, як професійного, так особистісного, особливо для школярів, щоб, наприклад, молоді люди думали над тим, ким можна їм стати і розуміти точно, що це буде надійний шлях.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що відновлення нашої країни де в чому залежить від держави, від її кроків, що будуть стосуватися молоді. Щодо молодих людей, то тут залежить від того, наскільки вони будуть свідомі, наскільки вони відчуватимуть, що є або будуть можливості нормального життя і перспектив розвитку для них у нашій країні. Держава і молодь залежні між собою, оскільки від того, наскільки взаємозалежні ці дві сутності визначатиметься, який буде успіх у відбудові нашої країни.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *