Ті, хто поруч з нами.

Софія Середа.

Людина – це соціальна істота. Але в нашому соціумі знаходяться не тільки люди, а й тварини.  Ми зустрічаємося з ними кожен день, хтось чекає нас вдома, когось ми бачимо на вулиці. Ми розмовляємо, бавимося, спілкуємося з ними. А коли набридають то викидаємо, як щось непотрібне.

У мого знайомого, була доволі тривала опозиція щодо домашніх тварин. Він вважав, що це клопіт і витрачений в пусту час, тому завжди був байдужий і до домашніх, і до вуличних тварин. Допоки не зустрів на вулиці безпритульного песика, який одразу почав з ним бавитися, кусаючи за штани. Пройшов тиждень, зараз у нього і справді мало вільного часу і багато турбот, тому що він миє лапки свого нового друга після вечірньої прогулянки. Він став щасливим, тому що зробив щасливим когось. А в нашому світі все взаємопов’язано.

Це хороша історія. Але ситуацій, коли люди позбавляються від тварин будь-якими способами та знущаються над ними більше. Нажаль, в нашій країні відсутні правові норми та закони, які б захищали братів наших менших, тому багато котів і собак залишаються на вулиці.

Якщо порівнювати з  Німеччиною, то в цій країні захист тварин внесений в Конституцію і за тварину, яку залишили на вулиці, призначають величезні штрафи – до 25 тисяч євро. Також, кожен кіт та пес має свій ідентифікаційний код, за яким дуже просто знайти хазяїна.

Ми не в Верховній Раді і не можемо доповнити законодавство, але ми можемо залишатися людьми і допомагати тим, хто цього потребує. Це не важкі, але елементарні речі. Готуючись до зими, не закривати підвали. Підгодовувати тваринок, по можливості.

І головне пам’ятати, що вуличний кіт, це той самий наш улюблений домашній котик, тільки його залишили. Вони, як діти, їм необхідна наша турбота, тому давайте будемо хорошими «батьками»!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *