Почни з себе

Альбіна Переверза.

Зараз в двадцять першому столітті ми спостерігаємо вимирання флори та фауни, глобальне потепління, зменшення водних запасів, корисних копалин, масові пожежі в лісах, руйнування озонового шару, ерозія ґрунтів та багато інших проблем, які можуть спричинити повне вимирання природи. Хто винен в цій ситуації? Хто є кривдником природи? Звісно ми – люди.

Що робити, щоб не стати свідками загибелі всього, що в нас є? Є єдиний правильний вихід, який полягає у проведенні рішучих заходів, які покращать ситуацію, ліквідують посталі проблеми.

Проте, не всі люди хочуть допомогти природі, деякі кажуть: «Чого всі не роблять нічого, а я повинен?». Нам не слід казати так, оскільки помре природа – помремо і ми, бо ми є її невід’ємна частина. Тому кожен повинен діяти з таким гаслом: «Я почну з себе, а всі інші приєднаються до мене і ми разом збережемо нашу планету!»

Тож слід почати з маленького. Наприклад, не викидати жуйку на землю, бо якась пташечка або тваринка може подумати, що це їжа і з’їсти її. А потім померти. Бережи воду та вчись сортувати сміття. Взимку будуй годівниці та годуй пташок, які можуть не знайти в таку пору їжі. В магазин бери багаторазові сумки, щоб не купувати поліетиленові пакети, які постійно викидають на смітник, а вони не перегнивають, тому несуть шкоду природі. Саджай дерева та інші рослини. Не викидай на вулицю котиків та собак, бо це брати наші менші.

Давайте захищати нашу природу, а не знищувати її! Для цього вистачить почати з себе. Не обов’язково мати великий капітал, щоб допомогти природі, вистачить того що людина робить, на нашу думку, щось маленьке, проте для природи це має величезну користь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *