Роздуми про патріотизм

Тетяна Децюк

Питання патріотизму чомусь постійно крутиться у мене в голові. Особисто себе вважаю патріоткою свого університету – Національного університету «Чернігівська політехніка», міста – Чернігова та країни – України. Для мене патріотизм прирівнюється до любові, яка схожа на любов дитини до батьків. Це коли знаєш, що вони не ідеальні, розумієш який складний життєвий шлях вони пройшли, пробачаєш їм помилки і підтримуєш, віриш, пишаєшся…. Любиш, не за подарунки, іграшки, а за те, що вони дали життя, були поруч, за те, що вони у мене є живі та здорові… І для того, щоб проявляти свою любов до них, мені геть не потрібно щодня загортатися у родинне рядно і на лобі писати їх імена. Для прояву любові необхідно приділяти батькам увагу телефонними дзвінками, родинними зустрічами, відвертими розмовами та теплими обіймами, а також ставитися із повагою, допомагати, підтримувати, підбадьорювати та пишатися…

Якщо провести паралель до патріотизму відносно місця роботи, міста проживання та країни, то принципи прояву любові, на мій погляд, такі самі.

Закликаю до проявів патріотизму у збереженні природи, сортуванні сміття, прибиранні за собою після відпочинку у лісі,  поваги до національних символів та традицій, гордості за власний університет, місто, країну!

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *