STOP! САМОдискримінації через незнання іноземної мови

Христина Штирхун.

Ваша іноземна мова is SO-SO або Ви часто кажете: “MY ENGLISH IS POOR”??? Але в еру глобального світу це вже неприпустимо!

Ще донедавна існувала думка, що якщо людина володіє іноземною мовою, то вона має значні конкурентні переваги, серед яких: підвищення своєї цінності на ринку праці, розширення кола спілкування, краще сприйняття культури та традицій інших країн через живе спілкування з їх корінними жителями тощо. Але останнім часом ситуація значно змінилась.

Зокрема, необхідність складання зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов для вступу до університету та магістратури, вивчення деяких дисциплін іноземною мовою в університеті, які передбачені навчальним планом, вимагають певної бази для засвоєння матеріалу та успішного складання іспиту, від якого, значною мірою, залежить подальша доля вступника; разом з тим, на ринку з’являється все більше іноземних компаній, в результаті чого все більше роботодавців вимагають від своїх аплікантів знання іноземної мови (в основному, англійської, хоча б на середньому рівні).

Крім того, зараз проводиться все більше і більше реально крутих, причому безкоштовних, заходів іноземною мовою (тренінги, семінари, воркшопи, блог-кафе, інтерактивні курси, онлайн-навчання тощо), до яких через незнання іноземної мови навіть на мінімально необхідному рівні дуже часто активна та амбіційна молодь не може долучитися та отримати необхідні знання, досвід та позитивні емоції. Саме таким чином проявляється САМОдискримінація осіб, які не вивчають іноземні мови, постійно шукаючи відмовки: “у мене немає часу”, “я не маю хисту до вивчення мов”, “я вивчав іноземну мову у школі, але це мені не допомогло”…, в результаті чого вони втрачають можливості для свого подальшого розвитку у різноманітних сферах, не отримуючи практичні навички, які надзвичайно необхідні кожному у 21 столітті.

І це ще не все!!!

Знання однієї іноземної мови – вже недостатньо!

Чому для іноземця надзвичайно легко вивчити дві або три мови за короткий проміжок часу, а ми вчимо одну більше десяти років? Скільки ми будемо шукати причини та САМОдискримінувати себе?! Чому ми боїмося робити помилки, коли розмовляємо іноземною, та не бажаємо витратити трохи часу на покращення себе самого, адже знання – це найкраща інвестиція???!!!

Просто подумайте про це….

Електронний ресурс Ethnologue, що є найбільш відомим довідником наводить ТОП-200 найпоширеніших мов світу у 2020 році. Він враховує не лише кількість носіїв мови, а й тих, для кого ця мова є іноземною. Тож, відповідно до нього, ТОП-5 мов світу у 2020 році складають: англійська, китайська, хінді, іспанська та французька.

Тому які мови вам вивчати – обирайте самі)))

Ну ЩО??? Так і будете продовжувати САМОдискримінувати себе? =)

Якщо Вам близька дана тема – читайте мої наступні блоги, у яких я поділюся своїми ЛАЙФХАКАМИ як з ЛЕГКІСТЮ та ЗАДОВОЛЕННЯМ вивчити іноземну мову (на прикладі англійської) та які КРУТІ та БЕЗКОШТОВНІ Інтернет-джерела можна використати.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *