Let’s say no to sexism!

Валерія Тестова.

Групова робота під час блог-кафе “Теорія поколінь: розуміння без пресінгу”

Сексизм – це будь-який прояв поведінки (у вигляді дії, слова, зображення чи жесту), який ґрунтується на думці про те, що деякі люди, здебільшого жінки, є неповноцінними через свою стать.

Сексизм лежить в основі ґендерної нерівності.  Ця тема досить цікава та важлива для обговорення. Наприклад, жінки витрачають на хатню роботу майже вдвічі більше часу, ніж чоловіки. Та чому ж це так? Ми всі рівні! Не важливо ти жінка, чи чоловік. Кожен має право на свободу слова, дії, висловлювання власної думки. Кожна людина має право на свою мрію (тобто її виповнення та вдосконалення), вибору бажаної кар’єри та руху по кар’єрних сходах, має право вибирати собі релігію, мати дітей, чи ні. Кожна людина індивідуальна! Я проти будь-якого насилля не тільки зі сторони чоловіка до жінки, але й навпаки, адже часто трапляються випадки, коли саме жінка є ініціатором насилля, від якого може постраждати чоловік. 

Також я не розумію ці старі стереотипи, що ,наприклад, жінки не повинні керувати автомобілем, чи чоловік не може бути успішним поваром або модельєром, чи жінка не може бути військовослужбовцем, адже є досить багато прикладів, коли чоловік досяг успіху у сфері кулінарії, чи жінка є відомим бодібілдером.

Давайте поважати та не обмежувати права інших!

Проєкт реалізується НУ «Чернігівська політехніка» спільно з громадською організацією «Шлях у майбутнє» за підтримки Громадської організації «Фундація прав людини»,  Cultures Interactive e.V. (CI, Germany), The Anti-discrimination Education Society (TEA, Poland). Фінансування проєкту здійснюється коштами  Міністерства закордонних справ Федеративної республіки Німеччина.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *