Де знайти антистрес?

Еліна Гоголь

Практично протягом  усього життя людина вчиться, щоб в майбутньому бути успішною і вміти забезпечувати себе матеріальними засобами, необхідними для проживання.

Водночас,  шкільна система освіти чомусь побудована так, що школярі постійно відчувають стрес,  страх помилки і невдачі на іспитах.   Підготовка до них забирає багато енергії і нервів, а ще пригнічує страх бути відрахованим  зі школи через погані оцінки в старших класах.

 І ось нарешті одинадцятий клас!  Вибір університету, професії і предметів для складання іспитів!  І плюс обов’язкові предмети, кількість  яких з кожним роком тільки збільшуються: спочатку їх було два, в наступному році буде три, і ще в наступному – буде чотири … І в кінцевому рахунку  міністерство освіти може  абсолютно всі  іспити зробити  обов’язковими, щоб не вся молодь пішла в старші класи і  продовжувала навчання у  вищих навчальних закладах. Тому що країні бракує робочих рук, а  людей «з корочкою»  – хоч греблю гати!

  І усвідомлення всього цього знову-таки є величезним стресом  для молоді. Адже стільки питань без відповіді! Куди себе подіти?  Які предмети здавати?  Який університет вибрати?  І на яку спеціальність піти вчитися, щоб у майбутньому вона тебе «годувала»?

  І, нарешті, сам процес складання підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання!  Школа готує нас до нього  на протязі декількох  навчальних років!  І на протязі всього цього часу  ми відчуваємо просто шалений  стрес, якого до цього ще ніколи не відчували.  І усвідомлення того, що вирішується наше майбутнє і наша доля,  не полегшує ситуацію,  а тільки посилює.  А під час самого  ЗНО ми переживаємо просто «цунамі» стресу в гонитві за високим рейтинговим балом, сподіваючись на бюджетні місця, яких зараз так  багато на технічних факультетах, і мізерно мала кількість на гуманітарних спеціальностях.  І  все це тому, що  країні потрібні люди, що будуть робити зброю, яке буде захищати її.  А що робити  гуманітаріям?  Кому вони потрібні зараз?  !!!  Усвідомлення недовіри до своєї власної країни дуже негативно  впливає на стан молодих людей.

А може вже час розірвати це суцільне коло стресу під час навчання і зробити його радісним та  розвиваючим, а не пригнічуючим і виснажливим?

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *