Писати блоги легко!

Аліна Бондаренко.

Які вони, сучасні блогери? Відчайдушні, креативні, сміливі, можуть написати про все, що бачать? Я особисто  ніколи раніше над цим не замислювалась і навіть ніколи не могла подумати, що мене це зацікавить. Але дюдині часом, щоб чимось зацікавитись, потрібно лише зробити один крок або отримати поштовх від когось. Так і в моєму житті, одного разу під час розмови, моя подруга обмовилась про найближчий захід у форматі блог-кафе, на якому навчають корисним навичкам.  Стало цікаво, а чи можу чомусь навчитись і я.

Недовго думаючи, здійснила реєстрацію на блог-кафе «Як писати так, аби тебе читали. Лайфхаки журналістки» в рамках реалізації проекту «Разом Ми – Сила або як стати блогером»  та прийшла разом з подругою, яка вже раніше неодноразово відвідувала проєктні заходи.  Чесно кажучи, думала, що це буде звичайна нудна лекція, але з першої хвилини моя думка кардинальнозмінилась.

 Модераторка Вікторія Сидорова, професійний журналіст, одразу почала зацікавлювати всіх своїм досвідом. Адже дійсно, цікавіше слухати ту інформацію, яка ще підтверджується фактами.  Захід, був наповнений життєвими історіями, які просто створювали “вау-ефект”, і кожен з присутніх розумів, що дійсно, щоб написати цікаво, не потрібно знати все і про всіх, а досить лише скористатися декількома лайфхаками від журналістки.

Для мене було  важливо навчитися, як  влучно  підбирати заголовок аби зацікавити читача, зробити його коротким та простим, а не довгим і обтяжливим незрозумілими науковими словами. Крім того, я чітко усвідомила, наскільки  важливою є картинка, яка ніби створює  передісторію блогу і в той же час є його візитівкою.

З кожним новим лайфхаком  я поступово почала розуміти, що ті перешкоди, які ставали переді мною в процесі написання блогів – лише дрібниці, з якими легко впоратись. А коли захід завершився, я і мої одногрупники були просто переповнені  натхненням на творче самовираження у блогосфері. І цей мій блог, до речі,  якраз і є такою першою пробою пера,  за що щиро дякую організаторам блог-кафе  та журналістці Вікторії Сидоровій.  

Не бійтесь  починати писати блоги, адже на помилках навчаються.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *