Коронавірусна екологічна криза

Дар’я Брехунова.

Шалені темпи життя. Нескінченні стрічки авіаперельотів пронизують небо. Викиди діоксиду вуглецю, фенолу, сажі та формальдегіду постійно потрапляють в ґрунт, водойми та атмосферу. Підприємства, транспорт, серія весняних пожеж суттєво погіршують стан повітря. Планета захлинається від діяльності людства…

Covid-19 суттєво призупиняє введенням карантину звичайний швидкісний рух подій. У міста повертаються дикі тварини, поліпшується стан повітря, у ЗМІ з’являються повідомлення про покращення стану біосфери. Але для порятунку від пандемії людство починає масово використовувати маски, гумові рукавички, внаслідок чого з’являються тони нового сміття. Виникає проблема необхідності утилізації цього сміття. На місце ілюзій тимчасового поліпшення екологічної ситуації приходить нова небезпека, яку люди створили власними руками.

Звичайна прогулянка парком, поїздка до університету, похід до Ялівщини відкриває перед очима страшну картину: маски на кущах, на стежках, у водоймах! Це ситуація негативно позначається на тваринному світі. У ґрунтах та водоймах ці засоби індивідуального захисту будуть розкладатися десятиріччями.

Необхідно на державному рівні визначити шляхи утилізації використаних масок та рукавичок. Кожному з нас треба свідомо ставитися до використання одноразових масок та не забруднювати довкілля використаними засобами захисту! Замінюючи їх на багаторазові, придбані чи створені власноруч, слід пам’ятати, що після використання їх обов’язково потрібно випрати та обробити гарячою праскою або парою.

Рятуючи власне життя – врятуємо планету!

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *