Безпритульних тварин не буває, бувають безвідповідальні господарі

Ганна Ковальчук.

Дорогі читачі,  свій перший блог я хочу присвятити безхатнім тваринам. Якщо чесно, для  мене ця тема є неосяжною,  і зараз спробую пояснити,  чому.

Нещодавно під під’їздом мого будинку я побачила кішку сірого забарвлення. Підійшовши  до неї повільним кроком, я обережно присіла біля неї. Судячи з того, як легко тварина дозволила себе погладити, раніше вона була домашньою. На це вказував  і вельми акуратний вигляд кішки та ледь помітні сліди від нашийника. Скоріш за все, як це часто буває,  господарі вирішили позбутися своєї вихованки і, довго не думаючи, виставили її за двері на зустріч дворовому котячому життю.

Я не розумію, що людей підштовхує на такі вчинки? Як можна викинути свого вихованця? Не хочу навіть згадувати про тиранів, які мучають ні в чому не винних тварин. Адже це не іграшка, а жива істота, яка  хоче тепла і ласки, дах над головою та люблячого господаря або господиню.

 Окрім  покинутих тварин, багато  кошенят і цуценят,  що  народились на вулиці,  зростають і харчуються на смітниках, мерзнуть взимку в підвалах багатоповерхівок і нерідко гинуть від голоду і холоду. Це ті нещасні живі істоти,  чиє життя виявилось ні для кого  не цікавим. У наш час люди звикли думати тільки про себе. Зациклюються на своєму світі настільки, що просто не помічають того, що відбувається навколо.

Але як добре, що такі не всі. В Каліфорнії минулого року дівчина на ім’я   Ванесса  в одному з кварталів  не далеко від свого дому знайшла пса породи бігль. У нього  була  відкрита травма голови, до  рани потрапили бактерії, в результаті чого в собаки розвивався  рак кісток. Дівчина не розгубилася та прийняла рішення допомогти йому за будь-яку ціну. В результаті собаці зробили три операції та дві хімічні  терапії. Зараз песик одужав  та проживає  з Ванессою, а також з новим життям він отримав  нове прізвисько- Чак.

 У  тій же  Америці мільйони залишених напризволяще собак та котів опиняються щороку у притулках для безхатніх тварин. Працівники цих установ роблять все можливе, щоб відразу знайти для них житло. У штаті Вірджинія навіть  функціонує своєрідний готель для котів, собак та інших безпритульних тварин. Утім, за статистикою, щастить ледве половині чотириногих. Інша ж підлягає евтаназії, тобто гуманному умертвінню. Адже готових взяти їх до себе родин завжди бракує.

У  Польщі функціонує фонд допомоги тваринам, де кожний, кому не байдужа доля тварин, може перерахувати на рахунок фонду будь-яку суму коштів для підтримки притулків, що  мають недостатнє фінансування. За рахунок таких коштів закуповується корм, ліки, іграшки та інші необхідні речі.

Нещодавно мою увагу привернула дуже гуманна акція “Година доброти”,  що відбулася на площі Свободи у Харкові до Дня захисту тварин. Зміст акції полягав у тому, що собак – вихованців притулку тварин – можна було взяти додому на деякий час. Головною метою заходу було  привернути увагу містян до проблеми безпритульних тварин і нагадати, що в муніципальному притулку є багато кішок і собак, які дуже хочуть стати домашніми.

У міру своєї можливості,  я намагаюся годувати покинутих і вуличних тварин. Коли я підхожу до них перший раз,  вони дивляться  на мене зі страхом в очах,  думаючи, що я хочу їх образити. Але через декілька днів починають  звикати і виходити, коли я  приношу їм їжу.

Мені дуже шкода, що такі тварини є всюди. А тому наприкінці свого блогу я  хочу просто попросити вас наслідувати приклад небайдужих людей і мій  власний.  Виносьте хоч щось поїсти безхатькам,  забирати їх до  себе не прошу. Але погодьтеся, що не тільки вам хочеться їсти.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *