Екологічний вигул собак

Анна Чубикіна.

Спершу навіть не спадає на думку про що тут може йти мова, проте нижче дізнаємось.

⠀Справа у тому, що проблема екології міст нині дуже актуальна. Всі знають, яку загрозу можуть принести сміття, побутові відходи тощо. Набагато рідше замислюються про те, до чого призводить неекологічний вигул собак.

Господар виводить на вулицю свого домашнього друга на прогулянку, де той, у свою чергу, залишає продукти своєї життєдіяльності (часто їх називають екскрементами). До того ж, якось не хочеться псувати собі настрій у разі, коли побачиш чи навіть наступиш на цю красу.

Господарі зазвичай не прибирають за своїм вихованцем і цим самим шкодять природі. До якої небезпеки це може призвести? Перш за все, це забруднення повітря (тут треба згадати стан навколишнього середовища в кінці зими та на початку весни), ці екскременти можуть бути переносником шкідливих бактерій та хвороб ( у людини може з’явитися свербіж, висипання та навіть астма), на місці залишків перестають рости рослини на декілька років.

Отже, звідси висновок, що слід прибирати за своїми улюбленцями. Це вже давно практикують у зарубіжних країнах, нам також слід це популяризувати.

Далі постає питання, як прибирати? Більшість читачів, напевно, подумала про пластикові пакети, але зупиніться, вони давно не в моді, і в такому випадку господарі ще більш неекологічні, адже знайшлися екологічні аналоги, такі як паперові та біорозкладні пакети.

Як показує практика, деяким господарям байдуже на місто та безпосередньо місце, у якому вони живуть. Це доводить їхня поведінка. Наприклад на території, де стоїть знак, що забороняє вигул тварин, господарі не зважають та порушують цю вимогу.

Тож, будьмо екологічно дружніми та небайдужими до міста, країни та планети, на якій ми живемо.

 

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *