Депресія як сучасний вірус

Андрій Кирієнко.

Нехай кине в мене камінь той, хто не був в стані депресії. Кожна людина переживала цей стан, певні люди свідомо, дехто ні, але проблема виявляє себе завжди і на протязі всієї історії людства. Кожна людина в світі не може самостійно переживати власні проблеми і кожному потрібна допомога лікаря-психолога.

          Особисто я коли переживав складні моменти в своєму житті, то намагався справитися з ними сам або інколи ділився з близькою людиною про свої переживання. А чому? Бо саме в нашій країні не існує такого поняття як депресія, для нас це не психічне захворювання, а повсякденний стан. Саме тому ніхто на це не звертає серйозно уваги, кожен «лікується» як може сам, поринаючи в світ алкоголю, або своїх певних поганих захоплень. Тобто, людина хворіє хронічно і не розуміє навіть цього, бо саме у нас з вами не прийнято вважати хворобою те, що не несе за собою фізичної болі або дискомфорту. А всього на всього варто було б звернутися до психолога, проте у кожного багато зайнятості, в вигляді роботи, навчання, особистих зобов’язнань і зовсім не хочеться витрачати час на такі «дурниці».

          Рішенням проблеми може бути визнання депресії як хвороби не тільки на лікарняному рівні, а і на свідомому. Тобто щоб можна було взяти лікарняний на роботі, звільнитись від навчання або іншої занятості. Причому організувати треба це таким чином, щоб справді лікуватися: обов’язково ходити на сеанси психотерапії та здобувати внутрішній спокій. Окрім цього постає фінансова проблема та проблема анонімності. Вирішення досить просте, підписання з лікарем договору про «лікарську таємницю» та фінансування лікарів від держави.

          Людині іноді самій важко покинути зайнятість, бо на її думку, вона здорова, для цього можна вводити щорічний огляд у психотерапевта, спеціальні тести тощо. Гадаю цією проблемою повинні займатися спеціалісти, котрі в цьому розбираються, на відміну від мене.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *