Булінг в школі

Вікторія Дубок.

Сьогодні хочу поговорити на тему булінгу. І не просто булінгу, а саме булінгу в школі, адже звідти ми починаємо вчитися взаємодіяти зі світом. На жаль, зараз є багато випадків цькування дітей в школі і це стосується не лише фізичного урону, а й психоголічного, що на мою нескромну думку є набагато серьйознішим. Адже, давайте відверто, подряпини загояться й все забудеться, а комплекси та відчуття неповноцінності залишаються потім з нами на довгі роки, допоки ми не знаходимо в собі сили полюбити себе такими, якими ми є.

На жаль, маю приклад з власного життя. В мене була однокласниця, яку цькували за зовнішність. Спочатку вона ніяк не реагувала, але потім всі образи вилилися в психологічну травму. Вона почала сидіти на дієтах та відвідувати зал. І це вже не та історія, коли «вона просто займається спортом та веде здоровий образ життя», це про виснаження організму та межу з анорексією. Це коли голодування стало її постійним другом.

Взагалі, дивлячись зараз на шкільні роки, я розумію, що в школах насправді багато жорстокості та несправедливості, про які діти мовчать, коли мають кричати. А чому вони мовчать? Вони мовчать, бо бояться бути «крисами», як кажуть серед молоді, бо так будуть зацьковані ще більше. В сучасному світі дуже важливо не мовчати, не закриватися від близьких та проговорювати про свої проблеми.

Я вважаю, що не зайвим було б ввести в шкільну програму предмет про поняття вихованості та ввічливості, про толерантність та розуміння. Можливо, булінгу в школі стало б менше, а згодом він і зовсім зник би.

Моя вчителька англійської мови казала, що будь-який текст треба закінчувати добре, без негативу, але вибачте мені мою грубість, я думаю що в тому світі, де ми зараз є, ми не зможемо позбутися булінгу в школі, бо молодь зараз надто жорстока.

P.S. Не буду брехати та одразу додам, що й я не без гріха. Будемо намагатися бути добрішими, а що ще робити. 

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *